Galleria

Tämän taidenäyttelyn osalta kaikki alkoi joulukuussa 2020. Tartuin tilaisuuteen ja lähdin liikkeelle ilman visiota lopputuloksesta. Aloitin useimmat tauluista piirtämällä silmät kiinni ei-dominoivalla kädellä tai pursottamalla pohjan täyteen akryylimaalia, ja antamalla sitten käsien tanssia kankaan pinnalla – silmät suljettuina. Kuvat syntyivät nopeasti ja tietyt aihiot alkoivat toistua. Valtaosa näyttelyn töistä on tehty tammi-huhtikuussa 2021. Käytössäni oli akryylimaaleja, akvarelliliituja, sormivärejä, öljypastelliliituja ja tusseja.

Vasta huhtikuun puolessa välissä oivalsin mitä olin tekemässä kun näin erään henkilön Instagram-päivityksen. Siinä oli yksinkertainen kuva kiinalaisen lääketieteen viidestä elementistä. En ole perehtynyt niihin sen enempää, mutta aihe tuli silti lähelle ja loi ketjun valmiiden töiden välille. Tajusin olevani LUOVUUDEN KEHÄLLÄ, luomisen elementtien – ja sen myötä myös palautumisen teemojen äärellä.

Halusin ottaa mukaan myös tutummat alkuaineet, ja inspiroiduin lisää kun löysin tiedon Aristoteleen eetteristä.

Lisäksi olin aiemmin tutustunut Penney Peircen lanseeraamaan luovuuden kehään, jossa vuorottelevat olemisen, toiminnan ja saamisen tasot (ole – toimi – saa – ole…). Se viimeisteli kokonaisuuden: On palattava olemisen tilaan, jotta uusi voi syntyä.

(Näyttelyssä oli yhteensä 55 teosta. Osa on myyty, osa on edelleen myytävänä.)