Kirjat

Improkirja. Mitä yhteistä on filosofialla, pullopersesialla ja vapaalla pudotuksella? (2004)

Uraauurtava perusteos suomalaisesta improvisaatioteatterista ja sen tekijöistä.

Kirja kertoo elävästi ja värikkäästi improvisaatioteatterin historiasta, sen rantautumisesta Suomeen sekä siitä, mitä improlle kuuluu nykypäivinä. Teos esittelee havainnollisesti myös Suomessa tunnettujen esikuvien, Keith Johnstonen ja Viola Spolinin improvisaatioteoriat sekä valaisee Suomen kuuluisimman improvisaatioteatteri Stella Polariksen vaiheita osana suomalaista improvisaatioteatterihistoriaa.

Kirja etenee mehevien haastattelukatkelmien vauhdittamana. Haastateltavina ovat olleet kymmenet tunnetut improvisaatioteatterin ammattilaiset ja pioneerityön tekijät, kuten Outi Mäenpää, Tiina Pirhonen, Ville Virtanen, Neil Hardwick, Kari Heiskanen ja Vesa Vierikko. He kertovat kirjassa muun muassa omasta suhteestaan improon ja sen tekemiseen.

Kirja on laadittu koskettamaan niin improvisaatioteatterista kiinnostunutta katsojaa kuin improa opettavaa tai harrastavaa esiintyjää.

Jos ei tyydyty Noriko Show’n tarjoamasta alkuvoimaisen näyttelijäntaidon ja improvisaation oppimäärästä, kannattaa hankkia hyllyynsä Koposen perusteos improvisaatioteatterista.

-Eeva Kauppinen, Kaleva

Improvisatioon ensimmäistä kertaa tutustuvalle kirja tarjoaa monta näkökulmaa. Ammattitermitkin selviävät. Jos esimerkiksi yrität vanhoilla vitseillä saada yleisösi nauramaan, olet gägeilijä.”
– Marika Vanhatalo, Aamulehti

Pia Koposen kirja on oivallinen käsikirja sekä tekijöille, opettajille että katsojille.”

– Heikki Mäkelä, Teatteri

 

(Kirja on loppuunmyyty, mutta löydät sen kirjastoista! Julkaisijana LIKE 2004)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *